Onderstaand vind je een overzicht van de veelgestelde vragen met de bijbehorende antwoorden. Voor de duidelijkheid hebben we ze onderverdeeld in rubrieken.

  • Algemeen
  • Toetsing en inkomen
  • Inschrijven
  • Huren en voorwaarden
  • Inschrijven

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Wat zijn de huurprijzen?

De huurprijzen liggen tussen de € 1.002,- tot € 1.299,- per maand, afhankelijk van de grootte en ligging van het appartement. De huurprijs is exclusief servicekosten, het gebruikersdeel van de gemeentelijke belastingen en nutsvoorzieningen, zoals water, elektra, internet en tv.

Zit er een parkeerplaats en berging inbegrepen in de huurprijs?

Elk appartement heeft zijn eigen berging, daarnaast beschikken sommige appartementen over een parkeerplaats aan de achterzijde van het complex. Deze parkeerplaatsen zijn niet opgenomen in de huurprijs. De kosten voor een parkeerplaats bedragen € 35,- per maand.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, deze kosten liggen tussen de € 40- en € 50,-. Deze kosten zijn voor het verbruik van elektra en het onderhoud van de algemene ruimten zoals; de hal, lift, parkeerterrein en dergelijke.

Wanneer worden de appartementen opgeleverd?

De planning is dat de appartementen in het vierde kwartaal van 2021 zullen worden opgeleverd. Wijzigingen en onvoorziene omstandigheden voorbehouden. Zodra de precieze datum van oplevering bekend is, zal dit bekend worden gemaakt op de website en aan de potentiële huurders.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

Je kan je hier inschrijven, waarna jouw gegevens worden beoordeeld door Brantjes Verhuur. Indien je in aanmerking komt voor één van de appartementen, zul je op kantoor uitgenodigd worden voor een kennismakings- en informatiegesprek omtrent de appartementen. Indien je overgaat tot het huren van het appartement, zal jouw documentatie opgevraagd worden waarna, onder voorbehoud van een positieve uitkomst van de screening, de huurovereenkomst zal worden opgemaakt.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

Op dit moment is dat nog niet mogelijk, daarom nodigt Brantjes Verhuur je graag uit voor een kennismakings-/informatiegesprek op hun kantoor in Beverwijk. Zodra bezichtigen mogelijk is, zullen potentiële kandidaten op de hoogte worden gesteld.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

Nee, de huurprijzen zitten boven de grens voor het aanvragen van huurtoeslag.

Toetsing en inkomen

Aan welke criteria moet ik voldoen om in aanmerking te komen voor een appartement?

Je dient minimaal (gezamenlijk) een bruto maandinkomen te verdienen gelijk aan 3x maandhuur. Dit kan inkomen zijn vanuit een werkgever, eigen bedrijf of AOW. Indien voorgaande niet van toepassing is, dan beschik je in dat geval over voldoende eigen spaargeld vanuit bijvoorbeeld de verkoop van een eigen woning. In dit soort gevallen, zal het per kandidaat bekeken en besproken worden.

Telt een uitkering mee als inkomen en (hoe) wordt deze meegenomen in de berekening?

In sommige gevallen, afhankelijk van wat voor type uitkering. Een WW-uitkering is vaak een tijdelijke uitkering, dus er zal per individu gekeken moeten worden wat voor uitkering het betreft en hoelang deze nog loopt.

Kan ik als ondernemer een appartement huren?

Ja, in dat geval dien je ook aan te kunnen tonen dat er voldoende inkomsten zijn uit jouw bedrijf. Dit zal ook per individu bekeken worden.

Kan ik als uitzendkracht een appartement huren?

Ja, ook dit is afhankelijk van de inkomsten en type arbeidscontract.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Dit is toegestaan. Ouders of derden zullen in dat geval ook inkomensgegevens en een geldig legitimatiebewijs dienen te overleggen.

Kwaliteit en voorzieningen

Algemeen

Alle appartementen worden behangklaar opgeleverd en de plafonds worden voorzien van wit spuitwerk. Er is gebruik gemaakt van stalen kozijnen met opdekdeuren. Buitenruimte: begane grond en dakterrassen worden voorzien van tegels. De overige betonnen balkons zijn reeds afgewerkt.

Daarnaast hebben huurders beschikking over een eigen berging en is er een video en intercomsysteem aanwezig in de appartementen. Tevens kan men gebruik maken van de lift in de centrale hal.

Hoe is de keuken ingericht?

De moderne Bruynzeel keuken wordt opgeleverd inclusief inductiekookplaat, Afzuig recirculatiekap, vaatwasser, combimagnetron/oven en koelkast. De achterwand keuken heeft een gelijke uitstraling als het keukenblad.

Hoe is de badkamer ingericht?

De badkamer wordt opgeleverd met witte wandtegels tot plafond (20x25cm) en antracieten vloertegels (30×30 cm), de douchehoek worden in dezelfde antracieten tegels (15×15 cm) afgewerkt. Alle badkamers beschikken over een Sphinx-Geberit enkele wastafel, designradiator en douche met thermostatische douchemengkraan en douchewand.

In alle appartementen is een aparte toiletruimte met fonteintje gerealiseerd.

Hoe is het apart toilet afgewerkt?

Het betreft een zwevend toilet Sphinx-Geberit met softclose en er wordt een fonteintje geplaatst. Het toilet wordt met witte wandtegels (20x25cm) tot 1,20 m boven de vloer en antracieten vloertegels (30x30cm)opgeleverd, hetzelfde als in de badkamer(s).

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden behangklaar opgeleverd, zodat je als huurder de woning helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. De betonnen plafonds in de appartementen met uitzondering van de schuine kap worden voorzien van wit structuurspuitwerk.

Zit er een berging bij mijn appartement?

Ja, bij elke woning hoort een privé berging.

Heb ik een eigen buitenruimte bij mijn appartement?

Ja, elk appartement beschikt over een balkon of terras.

Is er een ventilatiesysteem aanwezig?

Het appartement wordt voorzien van een balansventilatiesysteem met Warmte-terugwinning (WTW)t.

Hoe wordt de woning verwarmd?

Het appartement wordt verwarmd door middel van laagtemperatuur vloerverwarming met temperatuur sensor in de woonkamer, het verwarmingssysteem heeft ook een koelfunctie voor de warme dagen

Waar kan ik mijn fiets stallen?

De fiets kan gestald worden in de privé berging.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Sommige appartementen beschikken over een parkeerplaats aan de achterzijde van het complex. Andere huurders of een tweede auto of auto’s van bezoek kunnen in de omgeving van het complex gratis geparkeerd worden.

Huren en voorwaarden

Wie mag een woning in het nieuwbouwproject ‘Duinvliet’ huren en bewonen?

In principe iedereen, mits er aan de inkomenseisen wordt voldaan of indien de huurder over genoeg eigen middelen beschikt.

Wat is de minimale huurtermijn?

Er zal een huurovereenkomst gebruikt worden voor minimaal 1 jaar.

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Ja, dit is toegestaan in overleg. Iemand met meerdere huisdieren zal wellicht geen woning toegewezen krijgen, maar één hond of kat is geen bezwaar. Dit zal per inschrijving bekeken worden.

Is het schilderen van de wanden toegestaan?

De wanden worden behangklaar opgeleverd. Voor sausen van de wanden zal een stucbehandeling nodig zijn om te kunnen sausen. Houd rekening met mogelijk krimpscheuren welke kunnen ontstaan. Huurders mogen zelf schilderen of behangen om de woning naar eigen smaak in te kunnen richten.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Ja, de woningen worden zonder vloer opgeleverd, zodat je als huurder het helemaal naar eigen smaak kunt bepalen. Houd rekening met vloerverwarming en koeling en de vloer dient los te worden gelegd van de wanden.

Inschrijven

Worden de woningen verhuurd per inschrijving?

Ja, je kunt je inschrijven tot en met woensdag 7 juli 12:00 uur.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Nee, je betaalt geen inschrijf- of bemiddelingskosten voor het huren van een appartement via Brantjes Verhuur.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Indien er interesse is in één van de huurappartementen of wanneer meerdere kandidaten interesse hebben in dezelfde huurappartement, zal Brantjes Verhuur de kandidaat of kandidaten voorleggen aan de eigenaar. De eigenaar zal de toezegging doen tot verhuur. Communicatie loopt altijd via de makelaar

Hoe en waar kan ik mij inschrijven?

Inschrijven gaat via het inschrijfformulier op deze website.