Stappenplan

Stap 1. Online brochure en de plannen doornemen

De woningen gaan online in verkoop. Bij Tromp makelaardij kun je de folder verkrijgen. We hebben een mooie online brochure voor je gemaakt die naast de informatie over de woningen ook informatie over de omgeving biedt. De brochure vind je op de website www.woneninduinvliet.nl. Na start verkoop heb je even de tijd om je goed in te lezen in het project, op locatie te kijken en de prachtige omgeving te ervaren.

Stap 2. De inschrijving

Je hebt de brochure doorgenomen en voor jezelf één of meerdere voorkeuren voor de woning die je graag zou willen hebben. Wij adviseren je altijd om meerdere keuzes op te geven. Op basis van jouw voorkeur is het verstandig om je alvast te oriënteren op de mogelijkheden voor een hypotheek. Je kan je online inschrijven op de website www.woneninduinvliet.nl.

Stap 3. De toewijzing

De woningen worden door Timpaan toegewezen. We kijken kritisch naar de financiële draagkracht en de mogelijkheid voor het verkrijgen van een eventuele hypotheek.

Stap 4. Verkoopgesprek met de makelaar

Na de toewijzing word je door de makelaar uitgenodigd om tijdens een gesprek de contractstukken door te nemen. De makelaar zal daarin een toelichting geven over jouw woning, de ruwbouwopties en de contractstukken. Aansluitend word je in de gelegenheid gesteld om een hypotheekgesprek aan te gaan.

Stap 5. Tekenen van het contract

Wanneer je besluit de koop door te zetten zal je nogmaals naar de makelaar gaan om de contracten te tekenen. Je tekent drie contracten:

A: De koopovereenkomst: Hiermee koop je de grond.

B: De aannemingsovereenkomst: Hiermee geef je de aannemer opdracht de woning te gaan bouwen. Tijdens dit gesprek zullen eventuele ruwbouwopties ook worden vastgelegd (uitbouw, dakkapel, etc.).

C: De huurovereenkomst met ZON (of optioneel koop): Hiermee geef je opdracht aan ZON om jouw duurzame installatie (de bodemlussen), de warmtepomp en de zonnepanelen te leveren.

Stap 6. In gesprek met de kopersbegeleider

Je wordt door de aannemer uitgenodigd om samen met de kopersbegeleider jouw individuele wensen en het meer- en minderwerk door te spreken. Zo worden je persoonlijke woonwensen vervuld en naar jouw smaak gerealiseerd.

Stap 7. Bezoek de showrooms

Je zult een uitnodiging krijgen van de aannemer. In de showroom kun je je persoonlijke keuzes maken voor de wand- en vloertegels en voor eventuele uitbreidingen. De keuken is geen onderdeel van het project en zal na de oplevering geplaatst worden. Om je te helpen met jouw keuze werken wij samen met Bruynzeel Keukens. Je kunt hier naar eigen inzicht een projectkeuken aanschaffen, aanpassen en/of uitbreiden.

Stap 8. 70% van het project verkocht

Dit is een mooi moment, dit betekent namelijk dat de bouw gaat starten. Je krijgt een brief waarin dit vermeld staat. Je zal vanaf dat moment verzocht worden om naar de notaris te gaan om de levering af te ronden.

Stap 9. Naar de notaris

Voor de koop zorg je dat je hypotheek geregeld is en de stukken bij de notaris zijn. Bij de notaris wordt de zogenaamde ‘feitelijke levering’ geregeld. Op dat moment wordt jouw grond vastgelegd. Daarnaast wordt jouw hypotheek in een hypotheekakte met je bank vastgelegd.

Stap 10. Start bouw

De bouw start en tijdens de bouw zal de aannemer je op de hoogte houden van de voortgang. Voor het einde van de bouw zal er ook nog een kijk- en inmeetdag worden georganiseerd.

Stap 11. De oplevering

Tijdens de bouw houdt de aannemer je op de hoogte middels een prognose. Wanneer duidelijk is dat de woningen opgeleverd gaan worden en alle nutsbedrijven de leidingen hebben ingevoerd zal je de uitnodiging krijgen voor de oplevering van jouw woning. Wij adviseren eventueel voor de oplevering Vereniging Eigen Huis uit te nodigen om je te ondersteunen tijdens de oplevering.

Stap 12. Nazorg en garantie

Na de oplevering kan het zijn dat er nog opleverpunten afgehandeld moeten worden of dat er in de garantieperiode onderdelen zijn die opgelost worden door de aannemer. Bij de oplevering zal je verdere informatie ontvangen wat je moet doen bij eventuele klachten.