Een stukje geschiedenis

Bij de aanleg van het Noordzeekanaal tussen 1865 en 1876 werd het oorspronkelijk Romeinse dorp Velsen in tweeën gesplitst, namelijk in Wijkeroog (ten noorden van het kanaal) en Velsen (ten zuiden). Toen de gemeente Beverwijk (ten noorden van Wijkeroog) rond 1920 plannen maakte om de omliggende dorpen Wijk aan Zee, Wijk aan Duin en Wijkeroog te annexeren, vergat Beverwijk echter de gemeente Velsen hierbij te betrekken. Toen Velsen lucht kreeg van deze plannen veranderde het de naam van het dorp Wijkeroog in Velsen-Noord (en Velsen in Velsen-Zuid) om duidelijk te maken dat het dorp toch écht bij de gemeente Velsen hoorde.

Centrale ligging

Duinvliet is centraal gelegen, zo is het centrum van Beverwijk letterlijk om de hoek. Hier vind je de gezellige winkelstraat de Breestraat met diverse winkels. Aan het einde van de Breestraat vind je tevens winkelcentrum Beverhof met een diversiteit aan winkels zoals een bakker, meerdere supermarkten, slager, vishandel en schoenmaker. Ook voor het openbaar vervoer hoef je niet ver te reizen, het station van Beverwijk ligt op 5 minuten fietsen. Hier vertrekken geregeld bussen en treinen naar steden als Alkmaar, Amsterdam en Haarlem. Reis je met de auto? Dan zit je binnen 4 minuten op de A22!

Rust en ruimte

Naast de centrale ligging heeft wonen in Duinvliet nog een groot pluspunt. Een oase van rust ligt namelijk op minder dan 20 minuten fietsen. De duinen en het strand van Wijk aan zee bieden uitdaging aan fietsers, runners, wandelaars en watersportliefhebbers. Doe je het liever wat rustiger aan, dan kun je heerlijk ontspannen op een van de vele terrasjes van Wijk aan Zee.